mushrooms, tomatoes, greens, ciuperci, retete

(30-35 minute)

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci champignon,
  • 3 cepe mari,
  • 1 pahar ulei de măsline
  • 10- 15 măsline,
  • 1 ceașcă bulion de roşii,
  • 1 pahar (mic) cu vin,
  • 1 linguriţă de pătrunjel verde tocat,
  • 1 lingură de mărar verde tocat,
  • 2 foi de dafin,
  • 10-15 boabe piper,
  • sare,
  • 1 g dragoste.

Ciupercile curăţite și spălate se fierb în apă cu sare. Fierte se scurg și se taie în bucăți potrivit de mari.

Între timp, ceapa rasă pe răzătoare se călește în jumătate din cantitatea de ulei, până la culoarea gălbuie.

Se adaugă bulionul, vinul, foile de dafin, piperul, măslinele, pătrunjelul și sarea necesară. Dacă este nevoie, gustul prea acru de la bulion se poate schimba prin adăugarea a 1-2 lingurițe de zahăr. Se lasă să dea câteva clocote.

În restul de ulei ce a rămas se înăbuşă ciupercile timp de 4-5 minute. Se toarnă peste ele sosul preparat mai sus.

Dacă sosul a rămas prea gros se mai adaugă puțină apă și se dă la cuptor să scadă.

Când este gata se toarnă în salatieră, se adaugă mărarul şi se serveşte rece.

Un gust foarte plăcut vor da 2-3 felii de lămâie curăţite de coajă şi de sâmburi.

O mâncare de post ce poate fi gătită fie vara, fie iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *