lamb, miel, spanac

(5 porţii)

Ingrediente:

  • 800 g miel ,
  • 100 g untură,
  • 150 g ceapă,
  • 50 ml bulion,
  • 50 g făină,
  • 1,250 kg spanac,
  • 2 g sare de lămâie,
  • 2 g piper,
  • 25 g sare,
  • 25 g lămâie.

Se taie carnea de miel în bucăți, se spală în apă rece şi se scurge, se sărează și se prăjeşte într-o cratiţă, în untură înfierbântată.

Carnea prăjită se scoate într-un vas, iar în untura rămasă se călește făina la care se adaugă ceapa curăţată și tocată mărunt.

Se stinge cu bulion și apă caldă sau supă de oase și se mai fierbe 30 de minute.

Sosul se strecoară peste carne cu care se lasă să fiarbă la foc încet.

Separat, se alege spanacul de cotoare, se spală şi se fierbe timp de 15 minute, în apă cu sare.

Se răcește, se scurge de apă, se taie mai mare și se adaugă la carne împreună cu piper şi sare de lămâie, se mai fierbe 15 minute şi se potriveşte de sare, după care se serveşte cald.

Vinul alb sau roze pot fi recomandate ca băutură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *