musaca, paste, macaroane

(25-30 minute)

Ingrediente:

  • 200 g macaroane,
  • 200 g carne tocată,
  • 1 ceapă,
  • 100 g untdelemn,
  • 1 ceaşcă de sos bechamel,
  • 2 ouă,
  • 4 linguri de smântână,
  • 50 g cașcaval sau mozzarella,
  • sare,
  • 1 g dragoste.

Macaroanele se fierb în apă clocotită cu sare.

Se spală în mai multe ape călduţe și se scurg. Se pregătește sosul bechamel care se lasă la răcit, apoi se adaugă smântâna şi gălbenuşurile.

Ceapa tăiată mărunt se pune în grăsimea încinsă şi se prăjeşte.

Se adaugă carnea, sarea necesară și se amestecă din când în când cu lingura având grijă ca apa ce se evaporă să fie înlocuită prin apă fierbinte.

Când carnea este moale și nu se mai formează cocoloașe este gata.

În acesta compoziție se adaugă macaroanele, bechamelul amestecat cu gălbenuşul de ou și smântâna, sarea necesară și la sfârşit albuşul bătut spumă.

Se toarnă într-un vas uns bine, se presară mozzarella deasupra și se dă la cuptor la foc bun timp de 10 minute.

Și cam atât! Să aveți poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *