ciuperci, mushroom, retete

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci,
  • 1 ceapă,
  • 1 lingură de unt,
  • 50 g cașcaval,
  • 25 g unt proaspăt,
  • 1 linguriţă de făină,
  • 1 păhărel cu vin,
  • 1 lingură de bulion,
  • 2 linguri de pesmet,
  • pătrunjel verde,
  • sare,
  • piper,
  • 1 g dragoste.

Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe cotorul, se spală și se scurg.

Se aşază toate într-o formă rezistentă la foc, stropindu-le cu puțin unt. Se dau la cuptor până încep să se înmoaie.

Se toacă mărunt cotoarele și ciupercile care sunt mai mici împreună cu 1 ceapă. Se pun la foc cu 1 lingură de unt.

Când s-au înmuiat, se presară făină, se adaugă vinul, zeamă de carne sau apă. Se lasă să fiarbă.

Se mai adaugă bulion, sare, piper și pesmet. Se ține pe foc, până ce pasta este destul de groasă.

Se adaugă pătrunjel verde tocat.

Se pune câte puțină umplutură în fiecare ciupercă, netezind deasupra cu dosul linguriţei înmuiată în unt.

Se presară pesmet fin, se dau un sfert de oră la cuptor.

Înainte de a servi, se pune peste fiecare ciupercă o bucățică de unt proaspăt sau cașcavalul ras.

Umplutura se poate pregăti și fără bulion și pesmet.

Acest preparat poate fi servit ca și aperitiv sau ca și garnitură alături de alte mâncăruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *