Un mic dejun prețios ori pur și simplu o dulce gustare sănătoasă și delicioasă!

Ingrediente:

  • 250 ml lapte vegetal(apă sau orice fel de lapte),
  • 50 g fulgi de ovăz,
  • 1 lingură de miere,
  • 1 vârf de cuțit cu sare,
  • fructe la alegere,
  • 1 g dragoste.

Atât laptele cât și fructele sunt la alegerea fiecăruia, în funcție de preferințe și gusturi.

Eu am ales laptele vegetal de ovăz cu alune, iar ca și fructe, combinația de mango cu căpșuni și afine, sau pară cu căpșuni.

Și nu în ultimul rând, fructele proaspete și ovăzul ales cu grijă. Nu-mi place cel de la Lidl pentru este prea mărunțit.

Calitatea ingredientelor este, va fi și rămâne cel mai important pas pentru o rețetă perfectă!

Se pune laptele cu sarea la fiert într-o crăticioară sau alt vas mai mic și când dă în fiert, adică se ridică spuma, se dă focul mai încet și se pune ovăzul amestecând mereu cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă de fundul vasului.

terci, ovaz, retete

Sarea se pune opțional, pentru a accentua gustul și aromele.

Se mai fierbe la foc mic încă vreo 5-10 minute, până când fulgii de ovăz s-au fiert și s-au integrat bine în compoziție, devenind cremoasă și nu foarte tare.

Pentru că această compoziție trebuie să fie puțin mai moale, curgătoare.

În caz că ți se pare că este prea lichidă, nu dispera, pentru că se va închega destul de repede când se va răci.

După ce s-a răcit se pune într-o farfurie de servit peste care se presară din belșug sau după preferință, fructele tăiate și lingura cu miere.

miere, terci, ovaz, retete

Această rețetă este recomandată celor care îndrăgesc rețeta de colivă, deoarece gustul ovăzului fiert în lapte e asemănător grâului din colivă.

Cam atât și pofta bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *