lamb, soup, miel, ciorba, retete

Ingrediente:

  • 1 căpăţână de miel,
  • intestine,
  • ficat,
  • plămâni,
  • splină,
  • rinichi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • leuştean,
  • mărar,
  • sare,
  • borş sau otet,
  • 1 g dragoste.

Specificul acestui preparat este întrebuinţarea intestinelor, care în urma fierberii dau aspectul bureților și gust foarte plăcut.

Intestinele spălate bine se taie cu un cuțit sau cu ajutorul unui foarfece.

Se spală din nou în mai multe ape și se pun la fiert în apă rece. După cinci minute de fierbere în clocot se scurg.

Se spală din nou și se taie în lungime de circa 1 cm.

Ficatul, plămânul, splina, rinichii se spală bine apoi se fierb și ele câteva minute separat.

Se pun toate într-o oală cu apă și se dau din nou la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt și morcovul tăiat pătrățele.

Când totul a fiert se drege ciorba cu sare, leuştean, mărar și se potrivește de acreală cu borş sau cu oțet.

Preparatul este foarte apreciat prin părţile Olteniei și este pregătit cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *