Ingrediente:
- 400 g piept de pui,
- 2 linguri untură sau ulei,
- 1 lingură făină,
- 4 căței de usturoi,
- pătrunjel verde,
- sare,
- oţet după gust.
- 1 g dragoste
Carnea tăiată bucăți se prăjeşte bine în o lingură de untură, adăugând sarea necesară.
Când carnea este gata, în restul de untură se pune făină și se amestecă mereu până se înfierbântă bine, dar fără a se rumeni.
Se adaugă usturoiul curăţit şi tocat foarte mărunt. Se stinge cu atâta apă ca după fierbere să aibă consistenţa unei smântâni mai subțiri.
Se adaugă pătrunjelul și sarea necesară.
În unele regiuni acestui sos i se adaugă foarte puțin bulion de roșii sau 2-3 roșii curățite de coajă și tăiate bucăți.
La masă, carnea se pune în farfuria de servit iar deasupra se toarnă sosul şi se serveşte cu mămăliguţă.