Parjoale, legume, retete, simple, chiftele

Ingrediente:

  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • 1 țelină,
  • 3 cepe,
  • 3 cartofi,
  • 50 g unt,
  • 3 felii de franzelă,
  • 100 ml lapte,
  • 4 ouă,
  • verdeață,
  • sare,
  • piper,
  • 100 g pesmet,
  • 100 g făină,
  • 200 ml ulei,
  • 1 g dragoste.

Se curăţă, se spală şi se pun la fiert morcovul, pătrunjelul, țelina şi o ceapă.

După ce au fiert 10 minute se adaugă şi cartofii.

Se scot legumele şi se lasă să se scurgă o oră.

Când s-au răcit se trec prin robot sau maşina de tocat.

În untul topit se călesc celelalte două cepe tocate mărunt şi se adaugă apoi piureului rezultat din zarzavat, împreună cu verdeața tocată mărunt, trei ouă, franzela înmuiată în lapte și stoarsă bine, sare şi piper.

Se amestecă bine şi se formează cu mâna pârjoale(chiftele lunguiețe) care se dau prin făină, ou bătut și pesmet.

Se prăjesc în uleiul bine încins.

Se pot servi ca garnitură lângă mâncărurile de legume sau ca fel separat, însoţite de o salată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *