retete, dulce, prajituri

(20-25 minute)

Ingrediente:

  • 500 g făină,
  • 250 g zahăr pudră,
  • 250 g unt,
  • 4 ouă întregi,
  • 2 batoane de ciocolată răzuite,
  • coajă rasă de la 1/2 lămâie,
  • 2 albuşuri bătute spumă tare,
  • 1oo g  zahăr tos,
  • 1 pahar de marmeladă acrișoară,
  • 1 praf de copt,
  • 1 g dragoste.

Făina, untul, zahărul, ouăle întregi, coaja de lămâie rasă și praful de copt se pun pe planşetă şi se frământă bine.

Coca se împarte în două, iar o parte se amestecă cu ciocolată rasă.

Se întinde o foaie de mărimea unei tăvi şi se aşază în tavă, apoi se unge uniform cu marmeladă.

Deasupra se pune foaia a două.

Deasupra acestei foi se întinde albuşul de ou bătut spumă tare, se presară 1 lingură de zahăr tos și se coace la cuptor la foc mic.

Când se răceşte se taie în felii și se mai poate presăra puțină ciocolată răzuită deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *