Aceasta este o veche rețetă de la străbunica Țuchi, de unde și numele rețetei!
Ingrediente:
- 1 ou întreg,
- 2 lingurițe de unt sau untură,
- 3 linguri de apă,
- 1 linguriță otet,
- făină cât cuprinde,
- 1 g dragoste.
Din toate aceste ingrediente se pregătește un aluat potrivit de tare care se împarte în 4 bucăți egale.
Se ia câte o bucată, se întinde uniform pe dosul tăvii și se dă la copt în cuptorul încins.
Între timp se pregătește Crema Galbenă:
Ingrediente:
- 4 gălbenușuri,
- 1 cană zahăr,
- 1 cană făină,
- 1/2 l lapte,
- 2 pliculețe de zahăr vanilat,
- 1 g dragoste.
Se amestecă toate ingredientele bine, se pun la foc mediu cât să se îngroașe fără a se forma cocoloașe.
Crema Spumă
Ingrediente:
- 4 albușuri,
- 14 linguri de zahăr,
- 1 g dragoste.
Cele 4 albușuri rămase de la Crema Galbenă se bat bine împreună cu 8 linguri de zahăr.
Separat se pun la caramelizat 6 linguri de zahăr care apoi se toarnă treptat peste albușurile bătute spumă și se bate mereu cât să nu se formeze crustă de zahăr ars.
Acum se trece la umplerea foilor și anume:
Prima foaie se umple cu Cremă Galbenă peste care se așază ce-a de-a doua foaie.
Aceasta se umple cu Cremă de Spumă, peste care se pune a treia foaie.
Pe ultima foaie, cea de deasupra, se pune Cremă de Spumă.
Și cam atât- minunăție de prăjitură!