Ingrediente:
- 1 l zeamă de fragi,
- 1 kg zahăr,
- 1 linguriţă zeamă de lămâie,
- 1 g dragoste.
Se strivesc cu mâna într-un castron fragile bine coapte.
La 1 kg de fragi se poate adăuga 1/4 litri apă.
Se storc printr-un tifon des și se toarnă în vasul de dulceaţă, adăugând la 1 litru de zeamă 1 kg de zahăr.
Se ține pe foc moale până se topeşte zahărul, se fierbe apoi la foc iute 20 de minute.
Nu se face prea gros, ca să se poată turna uşor din sticle.
La fiert se adaugă puțină zeamă de lămâie.
Când este destul de legat, se dă la o parte, se toarnă cald în sticle care se astupă bine.
Ca să nu plesnească sticla, cât turnăm siropul, se înfășoară într-o cârpă umedă.