sos, macris, sorrel, sauce

Ingrediente:

  • 450 g măcriș,
  • 50 g făină,
  • 50 g unt,
  • 100 g smântână,
  • 25 g lămâie,
  • 15 g zahăr,
  • 8 g sare

Măcrişul se curăță, se spală, se opăreşte, se scurge de apă, se răcește și apoi se toacă mărunt.

Se stoarce zeama de lămâie.

Se pune untul la topit, apoi se adaugă făina dizolvată în 75 ml de apă  amestecându-se continuu.

Se adaugă şi smântâna, măcrişul tocat, zahărul, sarea și se fierbe totul pentru aproximativ 20 de minute.

La sfârşitul fierberii se adaugă zeama de lămâie.

Acest sos se servește cald lângă o friptură de miel, pasăre sau vită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *