gaina, supa, taitei

Ingrediente:

  • 1 kg carne de găină cu os,
  • 2 morcovi,
  • 3 cepe,
  • 100 g rădăcină de țelină,
  • 50 g păstârnac,
  • 2 ardei,
  • sare,
  • piper boabe,
  • 200 g tăiței,
  • pătrunjel verde

Carnea se fierbe în  5 -6 litri de apă cu puțină sare și se spumează.

Se adaugă morcovii, păstârnacul, țelina, ardeiul, ceapa și piperul boabe. După fierbere, supa se strecoară iar carnea și legumele, în afară de morcovi, se scot în alt vas şi se folosesc la pregătirea altor preparate (rasol, pilaf, salate).

Morcovii se feliază si se pun în supă.

Tăițeii se fierb în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 15 minute, apoi se trec printr-un jet de apă rece, după care se introduc în supă.

Dacă supa se păstrează pentru a doua zi, ca să nu se altereze, este recomandat ca tăițeii să se pună separat în alt vas și să fie complet acoperiți cu apă.

Supa se servește fierbinte, cu pătrunjel verde deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *