ciuperci, hribi, mushroom, supa, soup

Ingrediente:

  • 3 l apă,
  • 1 morcov,
  • 1 pătrunjel,
  • 3 cartofi,
  • 1 conopidă mică,
  • 1 mână de mazăre verde,
  • 1 mână de fasole verde,
  • 3-4 roşii,
  • sparanghel,
  • 200 g hribi,
  • 1/2 lingură de unt,
  • 1 gălbenuş,
  • 2 linguri de smântână,
  • sare,
  • piper,
  • 1 g dragoste.

Se taie ca fideaua morcovul, pătrunjelul și cartofii și se pun la fiert într-o oală cu apă și puțină sare.

Se adaugă următoarele legume, după anotimp: câteva buchete de conopidă, mazăre verde, fasole verde tăiată bucăți, vârfuri de sparanghel, roşii (fără coajă și seminţe).

Între timp se curăță câteva ciuperci, se taie felii şi se înăbuşă în unt.

Se adaugă în supă, când toate legumele sunt aproape fierte.

Se lasă să mai dea împreună în câteva clocote.

Înainte de a se servi se drege supa cu un gălbenuş şi două linguri de smântână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *