(5 porții)
Ingrediente:
- 450 g carne de porc fără os,
- 50 g orez,
- 2 kg varză acră,
- 250 g ceapă,
- 30 g slănină afumată,
- 25 g bulion pastă,
- 5 g boia de ardei,
- 100 ml ulei,
- 25 g sare,
- 1 kg roşii,
- 1 g dragoste.
O parte din ceapa tăiată felii, împreună cu carnea și slănina se trece prin maşina de tocat și apoi se călesc.
Orezul se alege, se spală și se fierbe separat. Când este fiert, se spală și se strecoară.
După ce s-a răcit se adaugă la carnea tocată, se potrivește de sare și piper.
Ceapa rămasă se taie mărunt, se călește în grăsime și se stinge cu zeamă de varză sau apă.
În sosul obţinut se pune varza tocată, se amestecă totul bine și se scoate în alt vas.
Într-o cratiţă se aşază alternativ un strat de varză, unul din compoziţia rezultată din carne și orez până la terminare.
Ultimul strat trebuie să fie de varză. Sosul rămas se pune deasupra şi se lasă la cuptor timp de o oră.
La servire se adaugă sosul de roşii pregătit din roşiile tăiate mărunt, cu un vârf de cuțit de sare și piper puse la fiert până scad la jumătate sau ketchup deasupra.
Eu am ales varianta cu felii de ardei și roșii deasupra.
Poate fi însoţită de vin roze demisec.