miel, lamb, recipe, retete, carne

(10 porţii)

Ingrediente:

  • 1,700 kg carne de miel,
  • 1,100 kg cartofi ,
  • 300 g ceapă,
  • 7 g piper măcinat,
  • 10 g tarhon,
  • 5 g enibahar măcinat,
  • 250 ml ulei,
  • 160 ml vin alb,
  • 1 g dragoste.

Carnea se împarte în bucăţele mici, cca 3-5 bucățele la o porţie, ceapa se taie peştişor, cartofii se curăţă şi se taie în felii rotunde.

Se unge bine cu ulei o cratiţă, în care se pun succesiv un strat de cartofi, ceapă, bucăți de carne.

În acest fel se umple toată cratița. Se adaugă condimentele, sarea, uleiul care a mai rămas, vinul şi tarhonul tăiat foarte mărunt.

Se introduce în cuptor și se lasă cca 40-50 minute la foc potrivit.

Se serveşte cald, cu garnitură de salată verde sau cu salată de castraveți.

O rețetă potrivită pentru masa de Paște.

Vinul roze, demisec, este preferat ca băutură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *