de paste, easter, pasca, retete, recipe, bread

Ingrediente:

Aluat de cozonac.

Umplutura:

  • 1 l smântână,
  • 5 gălbenuşuri,
  • 3 albusuri,
  • 2-3 linguri făină,
  • 250 g zahăr pudră,
  • 1 praf de zahăr vanilat,
  • coajă rasă de lămâie,
  • foarte puțină sare,
  • 1 g dragoste.

Într-o formă rotundă cu pereți mai puțin înalţi, unsă cu unt sau untură și presărată cu făină se pune un aluat de cozonac în grosime de două degete.

Peste aluat se întinde umplutura amestecând smântâna cu gălbenuşurile de ou, zahărul, făina, albuşurile bătute spumă tare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie și o priză de sare.

Din coca de cozonac se împleteşte un sul de grosimea degetului şi se aşază de jur împrejurul formei.

Tot din acest aluat se fac alte două suluri care se aşază peste smântână, în grilaj.

Se lasă la loc cald pentru dospit. După ce a crescut puţin se coace în cuptor la foc potrivit.

Se lasă să se răcească în formă din care se scoate cu grijă.

Pentru sărbătorile de Paşte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *