vin, macese, fructe, retete

Ingrediente :

  • 500 g fructe de măceşe,
  • 6 l apă,
  • 50 g drojdie,
  • 1 kg zahăr,
  • 1 g dragoste.

Fructele de măceşi se spală bine şi se pun împreună cu apa într-un borcan de 10 litri sau o damigeană, în care stau 3 zile, apoi se adaugă zahărul şi drojdia.

Vasul se astupă şi se lasă 2 săptămâni, agitându-se zilnic.

Apoi se strecoară şi se pune în sticle care se lasă destupate două zile.

După aceea sticlele se astupă etanş şi se ţin la răcoare 5-6 luni, când se poate servi.

În prealabil vinul se mută, cu atenție, pentru a nu deranja zaţul depus, în alte sticle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *