Aluat cu drojdie lucrat la rece
Ingrediente: 500 g făină, 50 g zahăr, 1 praf de sare, 1 linguriţă zahăr vanilat, 50 g margarină sau unt, 1 ou, 8 linguri de lapte, 40 g drojdie Se…
Ingrediente: 500 g făină, 50 g zahăr, 1 praf de sare, 1 linguriţă zahăr vanilat, 50 g margarină sau unt, 1 ou, 8 linguri de lapte, 40 g drojdie Se…
Ingrediente: 125 g cacao, 125 g zahăr, 125 g unt, 6 ouă, 1 lingură pesmet, 1 lingură cacao Se freacă untul spumă, apoi împreună cu zahărul. Se adaugă treptat ouăle,…
Ingrediente: 350 g făină, 160 g zahăr, 2 ouă, 2 gălbenuşuri fierte tari, 3/4 pahar unt topit, 1/3 pahar vin alb, coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare Umplutura:…
Ingrediente: 140 g ciocolată rasă, 140 g zahăr, 3 dl apă, 4 gălbenuşuri, 400 g frişcă Ciocolata, zahărul şi apa se pun la foc într-un vas pe baia de apă…
Ingrediente: 4 ouă, 150 g zahăr, 1 pahar miere, 200 g făină, câte un vârf de cuțit mirodenii (coriandru, cuişoare, scorţişoară), coajă de lămâie, 1 vârf de linguriţă bicarbonat, 1…
Compozițiile pentru budinci trebuie să fie bine frecate, pentru a fi spumoase şi uşoare. Albușurile, de la ouă foarte proaspete, se bat spumă tare în ultimul moment, pentru a nu…
Ingrediente: 2 linguri cu vârf de marmeladă, 4 linguri cu vârf de zahăr, 4 albuşuri Marmelada din fructe aromate (caise, zmeură etc.), două linguri cu vârf zahăr fin pisat şi…
Ingrediente: 125 g făină, 90 g unt, 1 gălbenuş, 1 lingură apă rece, 1 linguriţă rasă zahăr pisat, 1 praf de sare, căpşuni sau alte fructe Untul rece se taie…
Ingrediente: 5 albuşuri, 250 g zahăr, vanilie, 1 praf de sare Pentru bezele, zahărul proaspăt cernut trebuie să fie foarte uscat. Albuşurile se bat bine cu puțină sare. Zahărul, bine…
Ingrediente: 250 g făină, 6 ouă, 260 g zahăr, 1 lămâie, 150 g stafide, 200 g nuci, 150 g rahat, 100 g smochine Ouăle întregi se bat cu telul împreună…