Chili con Carne – ciliconcarne
„Gătește românește” = să gătești ca un român după rețete românești dar și străine. Ingrediente: 500 g carne tocată amestec de vită cu porc(mix) 1 conservă fasole roșie boabe (400…
„Gătește românește” = să gătești ca un român după rețete românești dar și străine. Ingrediente: 500 g carne tocată amestec de vită cu porc(mix) 1 conservă fasole roșie boabe (400…
Ingrediente: 1/2 kg foi de plăcintă sau aluat de ştrudel, 500 g zahăr, 3 linguri miere, 250 g unt, 350 g nuci, 50 g pesmet fin, vanilie Pentru umplut baclavaua…
Ingrediente: 160 g unt, 4 ouă întregi, 1 pahar zahăr, 1/2 pahar lapte, 20 g praf de amoniac, făină cât cuprinde, vanilie Se freacă ouăle cu zahărul. Se adaugă untul…
Ingrediente: Aluat cu drojdie lucrat la rece (vezi rețeta „Aluat cu drojdie ” ) Pentru umplutură: dulcețuri, ciocolată, marmelade, brânzeturi etc. Se taie aluatul tot în pătrate care se răsucesc…
Ingrediente: 125 g cacao, 125 g zahăr, 125 g unt, 6 ouă, 1 lingură pesmet, 1 lingură cacao Se freacă untul spumă, apoi împreună cu zahărul. Se adaugă treptat ouăle,…
Ingrediente: 350 g făină, 160 g zahăr, 2 ouă, 2 gălbenuşuri fierte tari, 3/4 pahar unt topit, 1/3 pahar vin alb, coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare Umplutura:…
Ingrediente: 140 g ciocolată rasă, 140 g zahăr, 3 dl apă, 4 gălbenuşuri, 400 g frişcă Ciocolata, zahărul şi apa se pun la foc într-un vas pe baia de apă…
Ingrediente: 4 ouă, 150 g zahăr, 1 pahar miere, 200 g făină, câte un vârf de cuțit mirodenii (coriandru, cuişoare, scorţişoară), coajă de lămâie, 1 vârf de linguriţă bicarbonat, 1…
Compozițiile pentru budinci trebuie să fie bine frecate, pentru a fi spumoase şi uşoare. Albușurile, de la ouă foarte proaspete, se bat spumă tare în ultimul moment, pentru a nu…
Ingrediente: 2 linguri cu vârf de marmeladă, 4 linguri cu vârf de zahăr, 4 albuşuri Marmelada din fructe aromate (caise, zmeură etc.), două linguri cu vârf zahăr fin pisat şi…