Budincă de orez
Ingrediente: 220 g orez, 3/4 – 1 l lapte, 70 g unt, 80 g zahăr, 1 pliculeț zahăr vanilat, 2 ouă, 1 praf de sare, 50 g nuci sau alune…
Ingrediente: 220 g orez, 3/4 – 1 l lapte, 70 g unt, 80 g zahăr, 1 pliculeț zahăr vanilat, 2 ouă, 1 praf de sare, 50 g nuci sau alune…
Ingrediente: 120 g zahăr, 200 ml apă, 200 ml frișcă sau lapte Se rumeneşte zahărul fără a se înnegri; se stinge cu apă, se fierbe câteva minute și se lasă…
Ingrediente: Pentru fiecare albuş câte: 20 g zahăr pudră, 20 g făină, 15 g nuci Se poate prepara din oricâte albuşuri, după dorinţă. Albuşurile se ţin la rece, apoi se…
Ingrediente: 1 păstrăv de aprox 350 g, 2 linguri făină de grâu, 4 linguri mălai, ulei, piper, sare Se curăță păstrăvul de solzi, se spală sub un jet de apă…
(conține 18 g glucide) Ingrediente: 200 g urzici, 10 g unt (sau margarină), 100 ml lapte, 2 căței de usturoi, sare. Urzicile se aleg, se spală şi se pun la…
Ingrediente: 250 grame frunze de leurdă, 100 grame sâmburi de nuci, 80 grame parmezan, 120 ml ulei de măsline, zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper Se spală frunzele de…
Ingrediente: 250 g făină, 50 g unt, 1 lingură smântână groasă, 35 g zahăr, 2 ouă, 1/2 lingură scorţişoară măcinată, 1/2 lingură esență de portocale Se lucrează din toate materialele…
Ingrediente: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 6 linguri făină, coajă rasă de lămâie, 1 pahar lapte, 250 g nuci, sirop, 20 ml ulei Zahărul, coaja rasă de lămâie și gălbenuşurile…
Ingrediente: 4 mere domneşti, 4 ouă, 4 linguri pesmet cernut, 2 linguri făină, coajă rasă de lămâie sau scorțișoară 50 g unt sau ulei Sosul: 500 ml vin alb, 1/2…
Ingrediente: 400 g macaroane(paste), 350 g brânză de vacă telemea, 100 ml lapte sau iaurt 4 ouă, 100 g zahăr, 2 pliculețe zahăr vanilat, 50 g unt, coajă rasă de…