(conține 40 g glucide)
Ingrediente:
- 200 g cartofi,
- 160 g carne,
- 1/4 ou,
- 20 ml ulei,
- 15 g smântână,
- verdeață,
- sare.
Cartofii se curăță şi se taie în felii rotunde, apoi se rumenesc în uleiul încins (fără să fumege).
Carnea se curăță de pielițe şi de zgârciuri, se trece prin maşina de tocat şi se înăbuşă împreună cu ceapa taiată mărunt.
Se adaugă sare şi puțină apă, se lasă pe foc la înăbuşit până se înmoaie carnea, apoi se aşează într-o cratiţă sau într-un vas de Jena un strat de cartofi şi unul de carne, peste care se presară cimbru şi iarăşi un rând de cartofi.
Pe deasupra se toarnă oul bătut cu smântână şi se mai introduce în cuptor pentru aproximativ 15 minute, după care se scoate şi se presară verdeața tocată mărunt înainte de servire.