(10 porţii)
Ingrediente:
- 1,700 kg carne de miel,
- 1,100 kg cartofi ,
- 300 g ceapă,
- 7 g piper măcinat,
- 10 g tarhon,
- 5 g enibahar măcinat,
- 250 ml ulei,
- 160 ml vin alb,
- 1 g dragoste.
Carnea se împarte în bucăţele mici, cca 3-5 bucățele la o porţie, ceapa se taie peştişor, cartofii se curăţă şi se taie în felii rotunde.
Se unge bine cu ulei o cratiţă, în care se pun succesiv un strat de cartofi, ceapă, bucăți de carne.
În acest fel se umple toată cratița. Se adaugă condimentele, sarea, uleiul care a mai rămas, vinul şi tarhonul tăiat foarte mărunt.
Se introduce în cuptor și se lasă cca 40-50 minute la foc potrivit.
Se serveşte cald, cu garnitură de salată verde sau cu salată de castraveți.
O rețetă potrivită pentru masa de Paște.
Vinul roze, demisec, este preferat ca băutură.