Ingrediente:

  • 2 linguri untură,
  • 2 cepe tăiate mărunt,
  • 6-8 ardei graşi,
  • 4 roşii mari,
  • pătrunjel,
  • frunze de ţelină și mărar verde tocat mărunt,
  • sare,
  • 2 linguri orez,
  • 2-3 grăunți de usturoi,
  • 1 g dragoste.

Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare.

În untura încinsă se călește ceapa.

Se adaugă ardeii curăţiţi de cotoare, de vinişoare și tăiaţi în felii rotunde.

După câteva minute se pune orezul, roşiile tăiate felii, verdeaţa, sarea necesară, puțin piper pisat și o ceașcă de apă fierbinte.

Se amestecă uşor, se lasă să fiarbă încet până când scade la consistenţa potrivită, apoi se pune usturoiul pisat care se mai ține aproximativ 1-2 minute pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *