Bulion de carne
(conține 0 g glucide) Ingrediente: 100-150 g carne, sare, apă Carnea se spală, se taie în bucăți mai mari şi se pune la fiert în aproximativ 500 ml apă rece,…
(conține 0 g glucide) Ingrediente: 100-150 g carne, sare, apă Carnea se spală, se taie în bucăți mai mari şi se pune la fiert în aproximativ 500 ml apă rece,…
Ingrediente: 2 ceşți ciuperci tăiate, 8 ceşți frunze de spanac, 1-2 ardei roşu sau verde, 1/2 ceaşcă praz sau ceapă roşie, 2 ouă fierte tari feliate, 1/2 ceaşcă jumătăţi de…
„Gătește românește” = să gătești ca un român după rețete românești dar și străine. Ingrediente: 500 g carne tocată amestec de vită cu porc(mix) 1 conservă fasole roșie boabe (400…
Ingrediente: 350 g făină, 1 ou sau albuş, 1 praf de sare, 1 lingură ulei, 1 linguriță oțet, apă călduţă Se cerne pe planşetă făină de bună calitate. Se face…
Ingrediente: 1/2 kg foi de plăcintă sau aluat de ştrudel, 500 g zahăr, 3 linguri miere, 250 g unt, 350 g nuci, 50 g pesmet fin, vanilie Pentru umplut baclavaua…
Ingrediente: 160 g unt, 4 ouă întregi, 1 pahar zahăr, 1/2 pahar lapte, 20 g praf de amoniac, făină cât cuprinde, vanilie Se freacă ouăle cu zahărul. Se adaugă untul…
Ingrediente: Aluat cu drojdie lucrat la rece (vezi rețeta „Aluat cu drojdie ” ) Pentru umplutură: dulcețuri, ciocolată, marmelade, brânzeturi etc. Se taie aluatul tot în pătrate care se răsucesc…
Ingrediente: 500 g făină, 50 g zahăr, 1 praf de sare, 1 linguriţă zahăr vanilat, 50 g margarină sau unt, 1 ou, 8 linguri de lapte, 40 g drojdie Se…
Ingrediente: 125 g cacao, 125 g zahăr, 125 g unt, 6 ouă, 1 lingură pesmet, 1 lingură cacao Se freacă untul spumă, apoi împreună cu zahărul. Se adaugă treptat ouăle,…
Ingrediente: 350 g făină, 160 g zahăr, 2 ouă, 2 gălbenuşuri fierte tari, 3/4 pahar unt topit, 1/3 pahar vin alb, coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare Umplutura:…