Gogoșele Caroline
Ingrediente: (Cantitate pentru 10 porții) Aluatul: 250 ml apă 100 ml ulei(unt) 125 g făină 4 ouă 5 g sare Sosul alb: 250 ml lapte 30 g unt 40 g…
Ingrediente: (Cantitate pentru 10 porții) Aluatul: 250 ml apă 100 ml ulei(unt) 125 g făină 4 ouă 5 g sare Sosul alb: 250 ml lapte 30 g unt 40 g…
Ingrediente: 250 g făină, 125 g unt, 1 dl apă (6 linguri), 1 lingură smântână groasă, 1 praf de sare Se cerne făina şi se taie untul în bucăţele mici,…
Ingrediente: Aluat de ștrudel (vezi rețeta ), 20 g unt, pesmet Umplutura: 750 g brânză, 50 g margarină sau unt, 100 g zahăr, 1-2 ouă, 1 lingură rasă făină, 50…
„Foitaj„, „foetaj” sau „foietaj„? Dexul ne spune că „foitaj” e forma corectă. Ce este foitajul: un aluat obținut din făină de grâu și unt, în cantități egale, la care se…
Ingrediente: 140 g ciocolată rasă, 140 g zahăr, vanilie, 7 dl frişcă, 6 gălbenuşuri Se amestecă zahărul, ciocolata rasă, vanilia, frişca şi gălbenuşurile. Se pun la foc în baia de…
Ingrediente: Aluat fraged (vezi rețeta) 70 g zahăr, 2 ouă, 350 ml lapte, 30 g stafide, 250 g brânză, 40 g făină, 30 g unt, sare, coajă rasă de la…
Ingrediente: 250 g făină, 160 g unt proaspăt, 60 g zahăr, foarte puțină sare, 1-2 gălbenuşuri, coajă rasă de la 1 lămâie, puțină scorţişoară, vanilie, 3 linguri apă Se cerne…
Ingrediente: 350 g făină, 1 ou sau albuş, 1 praf de sare, 1 lingură ulei, 1 linguriță oțet, apă călduţă Se cerne pe planşetă făină de bună calitate. Se face…
Ingrediente: Aluat cu drojdie lucrat la rece (vezi rețeta „Aluat cu drojdie ” ) Pentru umplutură: dulcețuri, ciocolată, marmelade, brânzeturi etc. Se taie aluatul tot în pătrate care se răsucesc…
Ingrediente: 500 g făină, 50 g zahăr, 1 praf de sare, 1 linguriţă zahăr vanilat, 50 g margarină sau unt, 1 ou, 8 linguri de lapte, 40 g drojdie Se…