Macaroane cu brânză
Ingrediente: 400 g macaroane(paste), 350 g brânză de vacă telemea, 100 ml lapte sau iaurt 4 ouă, 100 g zahăr, 2 pliculețe zahăr vanilat, 50 g unt, coajă rasă de…
Ingrediente: 400 g macaroane(paste), 350 g brânză de vacă telemea, 100 ml lapte sau iaurt 4 ouă, 100 g zahăr, 2 pliculețe zahăr vanilat, 50 g unt, coajă rasă de…
Ingrediente: 200 g zahăr, 200 ml lapte, 150 g unt, 50 g făină Laptele, făina şi 100 g de zahăr se fierb împreună, amestecându-se bine până ce se îngroaşă ca…
Ingrediente: 750 g agrișe necoapte 185 g zahăr, 1/2 pahar vin, coajă de lămâie, 60 g unt, 5 gălbenușuri, 60 g zahăr, 150 g nuci, 60 g pesmet, 6 albuşuri…
Ingrediente: 500 g făină, 1 praf de copt, 125 g unt sau margarină, 150 g zahăr, 1 praf de sare, 1/4 l lapte sau jumătate lapte- jumătate apă, 3 ouă,…
Ingrediente: 80 g ciocolată, 150 g zahăr, 2-3 linguri lapte sau apă, unt cât o nucă Se topeşte zahărul în laptele fierbinte sau în apă, se adaugă ciocolata rasă sau…
Ingrediente: zahăr coji de portocale Coji groase de la portocale bine coapte se taie în felii şi se țin timp de câteva zile în apă rece schimbată zilnic, pentru a…
Ingrediente: 125 g făină, 125 g zahăr pudră, 2 ouă mici, 125 g coji de portocală, 1 vârf de cuțit praf de copt Se cerne făina şi zahărul. Se freacă…
Ingrediente: Coji de eclere: 5 ouă, 100 g unt, 150 g făină, 125 ml lapte, 125 ml apă, sare Se pun la fiert apa, laptele, sarea și untul tăiat în…
Ingrediente: Blatul: 250 g biscuiți, 125 g unt Se pun biscuiții într-un mixer și se mărunțesc bine, se adaugă untul topit și se amestecă până se obține o compoziție omogenă,…
Ingrediente: 1 kg făină, 50 g drojdie, 7 gălbenușuri, 2 albușuri, 300 g zahăr, 250 g unt, 1 lingură rom, 1 linguriţă rasă sare, 1/2 l lapte (cât cuprinde făina)…