eclere, vanilie, ciocolata

Ingrediente:

Coji de eclere:
  • 5 ouă,
  • 100 g unt,
  • 150 g făină,
  • 125 ml lapte,
  • 125 ml apă,
  • sare

Se pun la fiert apa, laptele, sarea și untul tăiat în bucăți până dau în clocot.

Se adaugă în această compoziție toată făina odată și se amestecă cu o lingură de lemn până se desprinde de pe pereții vasului.

Se lasă să se răcească. Aceasta este rețeta de aluat pripit.

Se mută acest aluat într-un castron mai mare și se încorporează treptat ouăle, folosind mixerul până când aluatul devine neted și lucios.

Se umple un pos cu aluat și se formează benzi de 5-10 cm într-o tavă cu hârtie de copt.

Se coc în cuptorul încins la 180 C timp de 30-35 min.

Atenție, a nu se deschide ușa cuptorului în primele 15 minute!

eclere

Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte,
  • 6 gălbenușuri,
  • 100 g zahăr,
  • 60 g făină,
  • esență de vanilie

Se pune la fiert laptele cu vanilia. Se bat cu mixerul gălbenușurile împreună cu zahărul și sarea până ce amestecul s-a deschis la culoare și a devenit spumos.

Se adaugă făina și se mixează doar atât cât s-a omogenizat bine. Se toarnă laptele fierbinte treptat peste acest amestec și se mixeaza până când compozitia devine fluidă și spumoasă.

Se așează din nou cratita cu cremă pe foc mic și se amestecă constant cu o spatulă de silicon, având grijă să nu se prindă de fundul vasului.

Crema se va încălzi treptat până la fierbere, se va ingroșa și va trebui fiartă aproximativ 3 minute.

Se toarnă crema în alt vas, se acoperă bine cu o folie alimentară și se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *