shirataki

Ingrediente:

  • 1/2 kg piept de pui dezosat sau carne de porc,
  • 2-3 căţei de usturoi tocaţi,
  • 100 g ciuperci proaspete,
  • 2-3 linguri sos de soia (fără grâu),
  • 200 g broccoli(mazăre) proaspăt sau congelat, tăiat în bucheţele mici,
  • 3 linguri ulei de susan încălzit,
  • 1 lingură ghimbir proaspăt răzuit,
  • 2 linguri seminţe de susan,
  • 1 lingură ardei roşu tocat,
  • 1 fir de ceapă verde,
  • 2 pungi (a câte 250 g fiecare) cu paste shirataki

Se încing 2 linguri de ulei de susan într-un wok sau într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă carnea, usturoiul, ciupercile feliate şi sosul de soia şi se lasă pe foc până când se pătrunde carnea.

În cazul în care tigaia devine prea uscată, se adaugă o lingură de apă. Apoi se pun pe rând broccoli(mazărea), ghimbirul, seminţele de susan, ardeiul tocat, 1 lingură din uleiul de susan rămas şi se amestecă cu restul compoziţiei 4-5 minute, până când broccoli se înmoaie.

Cât timp se căleşte broccoli, se umple un vas cu 4 ceşti de apă şi se pune pe foc. Se clătesc pastele shirataki în apă rece timp de 15 secunde şi se scurg pentru a înlătura acel miros mai puțin cunoscut.

Se introduc apoi în apa care fierbe şi se gătesc timp de 3 minute.  Se scurg din nou  şi se adaugă în wok, alături de legume.

Se mai țin încă 2 minute la foc mediu ca să se pătrundă şi se amestecă bine ca pastele să împrumute gustul celorlalte ingrediente, iar la final se presară deasupra ceapa verde tocată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *