(conţine 22 g glucide)
Ingrediente:
- 160 g carne,
- 300 g fasole verde,
- 10 ml ulei,
- 20 g ceapă,
- 100 g roșii,
- verdeață,
- sare.
Carnea se curăță de pielițe şi de zgârciuri, apoi se rumeneşte puțin în ulei, se adaugă puțină apă şi se înăbuşă până ce carnea devine moale, bună de mâncat.
Separat, se curăță fasolea verde, se spală şi se înăbuşă cu ceapa tocata mărunt în ulei la care se adaugă şi puțină apă.
Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă roşiile decojite şi tăiate în felii.
Se înăbuşă mai departe până când fasolea este fiartă, apoi se amestecă cu carnea preparata mai înainte împreună cu sosul ei.
Se preferă ca fasolea şi carnea să fie fierte separat, pentru că nu au aceeaşi durată de fierbere.
Se poate întâmpla să fie fiartă carnea mai repede decât fasolea sau invers. În acest caz, unul dintre alimente se sfărâmă în timp ce celălalt nu este fiert.
La servire se presară cu verdeața spălată și tocată mărunt.