supa,soup,dovlecel

(conține 8 g glucide)

Ingrediente:

  • 200 g dovlecei,
  • supă de zarzavat,
  • 50 ml lapte (se scade din rația zilnică de lapte),
  • 5 g unt (sau margarină),
  • 15 g smântână,
  • verdeață,
  • sare.

Se pune la fiert supa de zarzavat (cu 5% glucide) şi se strecoară. Când începe să fiarbă se adaugă dovleceii curățați de coajă şi de semințe, tăiați felii.

După ce dovleceii au fiert, se trec prin sită şi se pun din nou la fiert. Se mai adaugă laptele fiert, untul (sau margarina) şi verdeața spălată şi tăiată mărunt. Se mai dă în cîteva clocote.

La servire se adaugă smântâna.

Supa se poate servi şi cu crutoane din pâine tăiată sub formă de cuburi şi rumenită la cuptor (fără grăsime). În acest caz, înainte de a fi introdusă în cuptor pâinea se cântărește și se scade din rația de pe ziua respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *