Carrot, Cake, tort, morcovi

Ingrediente:

Pentru Blat:
  • 3 ouă,
  • 280g făină tip 000,
  • 400g morcovi,
  • 200 ml ulei de rapiţă,
  • 150 g stafide,
  • 150g  nucă măcinată,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 linguri fructoză,
  • 2 linguriţe scorţişoară,
  • ½ linguriţă nucşoară,
  • 1/2 linguriţă sare.
Pentru Cremă:
  • 350g brânză de vaci,
  • 70 g unt,
  • 3 linguri fructoză,
  • vanilie,
  • coaja rasă de la 2 portocale.

Se separă ouăle în două boluri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare iar gălbenuşurile se amestecă bine cu fructoza, făina până se omogenizează.

În compoziția rezultată se adaugă şi restul ingredientelor. Aparent, amestecul vă va lăsa impresia că ceva nu e în ordine datorită aspectului consistentei care nu pare legată.

Se adaugă și albuşul bătut spumă, amestecând de jos în sus pentru a rămâne aluatul aerat.

Se toarnă aluatul în forma de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40 de minute.

Crema:

Se amestecă intr-un bol untul cu brânza de vaci, fructoza,vanilia şi coaja de portocală.

După ce se amestecă bine se dă la frigider până la montarea tortului.

Când blatul s-a copt, se scoate din formă și se dă la răcit.

După răcire se taie blatul în două sau trei foi, după preferinţă.

Se pune pe un platou o foaie de tort, se întinde un strat cu cremă de brânză, apoi se pune cealaltă foaie de tort şi se îmbracă tortul cu crema rămasă.

Se ornează cu stafide și nuci pisate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *