Ingrediente:

  • 12 ardei,
  • 200 g orez,
  • 200 ml untdelemn,
  • 500 g ceapă,
  • 500 g ciuperci,
  • 100 g varză dulce tocată,
  • 1 morcov mic,
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel,
  • 500 g roşii,
  • mărar,
  • pătrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • smântână,
  • 1 g dragoste.

Se aleg ardei sănătoşi, de mărime aproximativ egală, se spală, se taie un căpăcel în jurul codiței, se scot seminţele şi se curăţă de vinişoarele din interior.

Din fiecare căpăcel se gustă să nu fie vreunul iute.

Se opăresc 10 minute în apă clocotită, se scot apoi şi se lasă să se scurgă.

Zarzavaturile se rad, iar ciupercile se taie mărunt și se călesc în untdelemn, se adaugă orezul, două pahare de apă şi se lasă să fiarbă la foc domol.

Când apa a scăzut, se adaugă două roşii curăţate de pieliţă şi seminţe, tăiate felii şi se mai lasă 5 minute la fiert, după care se pune mărar, pătrunjel, sare și piper şi se amestecă ușor.

Se ridică de pe foc şi se lasă să se răcească.

Se umplu apoi ardeii, numai pe trei sferturi, deoarece orezul se mai umflă la fiert, se pune la fiecare un capac din roşie, se aşază într-o cratiţă şi se dau la cuptor, acoperiţi cu zeamă de la restul de roşii trecute prin separatorul de seminţe de la maşina de tocat (iarna se poate folosi bulion dizolvat în apă sau supă) şi 200 ml apă.

Se servesc reci cu smântână şi piper.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *