Ingrediente:
- 500g carne tocată de porc(mix),
- 1 ou,
- 2 cartofi(câteva felii de pâine),
- ulei,
- 5-6 căței de usturoi,
- sare,
- piper,
- cimbru,
- pătrunjel,
- făină
Cartofii se fierb, se decojesc și se dau prin răzătoare. Usturoiul se pisează. Verdeața se toacă mărunt.
Se amestecă bine carnea cu oul bătut, cartofii, verdeața și usturoiul. Se condimenteză cu sare, piper și cimbru.
Dacă dorim să nu mai pierdem timpul cu fierberea cartofilor, atunci fărâmițăm feliile de pâine(cât mai veche) și le stropim cu un pic de lapte(apă), apoi le stoarcem bine de lichid și le introducem în amestecul de carne.
Se ia cu o linguriță din amestec și se modelează chiftelele între palme, rotunjindu-le. Se tăvălesc ușor prin făină, opțional.
Se pot pune în tavă, stropite cu un pic de ulei și se dau la cuptor sau se prajesc în ulei. Când s-a încins uleiul se așează câteva chiftele astfel încât să nu se atingă între ele.