clatite, retete

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 210 g făină,
  • 3 ouă,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml sifon sau bere,
  • 1/4 linguriţă sare,
  • 200 ml untdelemn,
  • 1 g dragoste.

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză de vaci,
  • 100 g smântână,
  • 1 legătură mărar,
  • sare,
  • 1 g dragoste.

Ouăle se amestecă cu făina, laptele, sifonul sau berea şi sarea şi se lasă două ore la rece.

Se amestecă din nou, şi dacă aluatul s-a ingroşat prea tare, se subţiază cu puțină apă.

Aluatul trebuie să fie de consistenţa unei smântâni.

Se înfierbântă untdelemnul şi se păstrează la cald cât timp se prăjesc clătitele.

Se pune o linguriţă de untdelemn într-o tigaie de circa 20 cm diametru şi se înfierbintă.

Se ia aluatul cu o ceașcă mică de cafea şi se toarnă peste untdelemnul fierbinte atât cât să rămână un strat fin.

Se pune tigaia la foc potrivit și se toarnă peste clătită 2 linguriţe untdelemn cald.

Clătita se va umfla şi va creşte.

Când s-a prăjit pe o parte se întoarce pe cealaltă parte şi se prăjește și pe aceasta.

Se aşază pe un platou. Se repetă operaţia până se termină aluatul.

Se aşază una peste alta şi se ţin la cald până se servesc.

Atunci se amestecă brânza de vaci cu smântâna, mărarul tăiat fin şi sarea şi se ung clătitele care se rulează şi se servesc.

Se pot umple şi cu brânză frământată de burduf sau cu caşcaval ras.

Se mai pot așeza și una peste alta cu umplutura de brânză la mijloc formând astfel un fel de tort care se unge cu smântână și se presară cașcaval ras și mărar tocat mărunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *