Ingrediente:
- 1 ficat de miel,
- plămâni,
- inimă,
- 1 prapure de miel,
- 1 ceapă,
- 2 linguri untură,
- 1- 2 ouă crude,
- 2 ouă răscoapte,
- mărar,
- pătrunjel verde,
- cimbru sfărâmat,
- sare,
- piper,
- 1 g dragoste.
Măruntaiele de miel se fierb în apă clocotită cu sare. Când s-au răcit se taie în bucăți și se trec prin maşina de tocat carne.
Drobul se poate pregăti și cu măruntaie crude.
Se pun în castron. Se adaugă ceapa prăjită, ouăle crude, ouăle răscoapte și tăiate mărunt, verdeaţa, cimbrul, sare, piper.
Într-o cratiță unsă cu untură se întinde prapurele de miel. Compoziţia se așază în el de grosimea a două degete.
Peste drob se toarnă untura încinsă și se coace la cuptor.
In loc de prapor se poate folosi o foaie subtire din aluat de tăiţei.
Cât mai multe rețete cu miel, pentru că se apropie Paștele.