gris, prajituri, cake, miere

Ingrediente:

  • 3 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 250 g griş,
  • 1/2 baton vanilie,
  • sirop din 3 linguri miere,
  • 0,500 l lapte,
  • un vârf de cuțit de sare,
  • vanilie,
  • unt pentru uns forma,
  • 1 g dragoste

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi 1/4 baton vanilie tăiată foarte fin.

Se adaugă grișul, apoi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor. Compoziţia se toarnă într-o tavă de copt dreptunghiulară unsă cu unt și se dă la cuptor.

În acest timp se prepară siropul:

se pune la fiert laptele cu 1/4 baton vanilie și puțină sare.

Când începe să fiarbă se ia de la foc şi se amestecă repede cu mierea.

Acest sirop fierbinte se toarnă în tavă peste prăjitura coaptă.

Se lasă până pătrunde bine siropul, apoi se taie în bucăți pătrate.

O prăjitură delicioasă cu aromă de copilărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *