Ingrediente:

  • aluat franţuzesc din 250 g unt,
  • 250 g făină,
  • sare,
  • 1/2 lămâie,
  • 1 ou,
  • 1 kg mere potrivite că mărime,
  • 300 g zahăr,
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie,
  • scorțișoară,
  • 1 ou,
  • 30 g zahăr,
  • vişine din dulceaţă, 
  • 1 g dragoste.

Merele decojite și golite de căsuţele cu sâmburi se fierb întregi într-un sirop făcut din 300 g zahăr, esenţă de vanilie și 250 ml apă, până se înmoaie şi scade siropul.

Se scot, se scurg și se lasă să se răcească.

Se pune în fiecare câteva boabe de vişine şi se presară scorţişoară.

Se întinde aluatul franţuzesc cam de 1/2 cm grosime, se taie în pătrate cu latura de 10 cm, se pune câte un măr în fiecare pătrat, se adună peste mere colţurile opuse, aşa ca merele să fie complet acoperite şi se prind cu o scobitoare, pusă vertical, care să străpungă toate cele patru colțuri unite peste måăr.

Se ung (fără să se atingă marginile) cu ou frecat cu 30 g zahăr şi se pun în tava udată cu apă.

Se coc la cuptor fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *