oua, omleta, spanac, retete

(15-20 minute)

Ingrediente:

Omleta:

  • 4 ouă,
  • 2 linguri de făină,
  • 2 linguri de lapte,
  • sare,
  • 1 lingură de untură,
  • 1 g dragoste

Umplutura:

  • 500 g spanac curățit,
  • 1/2 pahar de lapte,
  • 1 lingură de făină,
  • 1 lingură de unt,
  • sare.

Spanacul curăţit şi spălat în mai multe ape se fierbe în apă clocotită cu sare. Se scurge și se trece prin sită sau se toacă mărunt cu un cuțit.

Din unt, făină și lapte se pregătește un sos alb. Se adaugă spanacul, sarea necesară și se păstrează la cald.

Pentru omletă, gălbenuşurile de ou, făina și laptele puse în castron se amestecă bine. Se adaugă albuşul bătut spumă tare și se potriveşte de sare.

Din această compoziție, în tigaia de clătite cu untura foarte încinsă, se coc 6 foi care apoi se umplu cu pireul de mai sus şi se rulează.

Aşezate pe farfuria de servit se păstrează la cuptor fierbinte până când se vor da la masă.

Omletă sănătoasă și delicioasă făcută la tine în casă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *