cakes, carrot cake, morcovi, retete, prajituri

Ingrediente:

  • 2 căni de făină,
  • 3 căni de morcov ras,
  • 1  cană şi jumătate de zahăr,
  • 1/2 pachet de margarină,
  • 1/2 borcan de gem,
  • 150 g nuci măcinate
  • 1 lingură de bicarbonat sau amoniac,
  • zeama de la 1/2 portocală,
  • un vârf de cuțit de scorțișoară,
  • 2-3 linguri de zahăr pudră cu aromă de vanilie,
  • 1 g dragoste.

Se rade morcovul pe răzătoarea mică, se freacă apoi cu zahărul şi se pune la călit.

După ce a scăzut zeama, se adaugă margarina și se răceşte.

Se adaugă făina, bicarbonatul, nucile, zeama de portocală, se amestecă bine şi se împarte aluatul în două.

O jumătate de aluat se întinde în tavă, se unge cu gem, apoi se acoperă cu cea de-a doua jumătate de aluat.

Se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

Când e gata se decorează cu puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie amestecat cu un vârf de cuțit de scorțișoară.

Aceasta este o rețetă de la Mănăstirea Măgura Ocnei, cu mici modificări aduse de mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *