Ingrediente:
- 2 căni de făină,
- 3 căni de morcov ras,
- 1 cană şi jumătate de zahăr,
- 1/2 pachet de margarină,
- 1/2 borcan de gem,
- 150 g nuci măcinate
- 1 lingură de bicarbonat sau amoniac,
- zeama de la 1/2 portocală,
- un vârf de cuțit de scorțișoară,
- 2-3 linguri de zahăr pudră cu aromă de vanilie,
- 1 g dragoste.
Se rade morcovul pe răzătoarea mică, se freacă apoi cu zahărul şi se pune la călit.
După ce a scăzut zeama, se adaugă margarina și se răceşte.
Se adaugă făina, bicarbonatul, nucile, zeama de portocală, se amestecă bine şi se împarte aluatul în două.
O jumătate de aluat se întinde în tavă, se unge cu gem, apoi se acoperă cu cea de-a doua jumătate de aluat.
Se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Când e gata se decorează cu puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie amestecat cu un vârf de cuțit de scorțișoară.
Aceasta este o rețetă de la Mănăstirea Măgura Ocnei, cu mici modificări aduse de mine.