Ingrediente:
- 1 cutie compot de ananas,
- 200 g zahăr,
- 100 g făină,
- 1/2 pachet praf de copt,
- 150 g unt,
- 2 ouă,
- 1 g dragoste.
100 g zahăr se pun să se caramelizeze în cratița(tava) în care se doreşte să se pregătească tortul.
Când zahărul începe să se îngălbenească se presară felii de ananas, care trebuie să acopere întreg fundul cratiței, aşezate una lângă alta.
Se ridică de pe foc şi se presară cu 50 g unt tăiat mărunt.
Separat, galbenuşurile se freacă spumă cu restul de zahăr, se includ 100 g unt topit, praful de copt dizolvat în două lingurinţe sirop din compotul de ananas şi făina.
Se adaugă untul, restul de ananas tăiat mărunt şi albuşul bătut spumă tare.
Se toarnă peste zahărul caramelizat şi se coace la foc potrivit circa 35 minute.
Când e gata se răstoarnă cald pe un platou.
Se serveşte rece.
Un dulce potrivit pentru sezonul rece și nu numai!