Dovlecei umpluți
Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii, 1 felie de pâine, 2 cepe, 1 lingură de făină, 1 ou, 1 lingură de bulion sau 4 roşii, verdeață tocată, sare, piper, 2 linguri de…
Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii, 1 felie de pâine, 2 cepe, 1 lingură de făină, 1 ou, 1 lingură de bulion sau 4 roşii, verdeață tocată, sare, piper, 2 linguri de…
Ingrediente: 1/2 kg castraveți murați, 100 g măsline, 3 căței de usturoi, 1 ceapă, 1 morcov 2 linguri de bulion, 3 linguri ulei de măsline, 2 foi de dafin, sare,…
(5 porţii) Ingrediente: 400 g biscuiți, 200 g zahăr farin, 25 g cacao, 100 g miez de nucă, 200 g rahat, 1 g dragoste Biscuiții se rup mărunt, iar miezul…
Ingrediente: 250 g făină, 50 g unt, 1 lingură smântână groasă, 35 g zahăr, 2 ouă, 1/2 lingură scorţişoară măcinată, 1/2 lingură esență de portocale Se lucrează din toate materialele…
(conține 2 g glucide) Ingrediente: 100 g frunze de păpădie, 10 ml ulei, oțet, sare. Păpădia se alege; se folosesc numai frunzele tinere şi fragede care se pun o jumătate…
Ingrediente: 400 g macaroane(paste), 350 g brânză de vacă telemea, 100 ml lapte sau iaurt 4 ouă, 100 g zahăr, 2 pliculețe zahăr vanilat, 50 g unt, coajă rasă de…
Ingrediente: 500 g făină, 1 praf de copt, 125 g unt sau margarină, 150 g zahăr, 1 praf de sare, 1/4 l lapte sau jumătate lapte- jumătate apă, 3 ouă,…
Ingrediente: 800 g mălai superior, 30 g sare, 2,5 l apă Într-un vas larg se pune apa, sarea și se dă la foc. Ca să nu se formeze cocoloașe se…
Ingrediente: zahăr coji de portocale Coji groase de la portocale bine coapte se taie în felii şi se țin timp de câteva zile în apă rece schimbată zilnic, pentru a…
Ingrediente: 125 g făină, 125 g zahăr pudră, 2 ouă mici, 125 g coji de portocală, 1 vârf de cuțit praf de copt Se cerne făina şi zahărul. Se freacă…