Sos de sardele (sardine)
(1/2 kg de sos) Ingrediente: 6 ouă, 1 cutie sardele în ulei, 10 g piper, 100 ml oțet de 9 grade, 200 ml zeamă de zarzavat, 1 g dragoste. Sardelele…
(1/2 kg de sos) Ingrediente: 6 ouă, 1 cutie sardele în ulei, 10 g piper, 100 ml oțet de 9 grade, 200 ml zeamă de zarzavat, 1 g dragoste. Sardelele…
Ingrediente: 80 g unt, 50 g făină, 200 g smântână, 100 g mărar verde, 10 ml otet de mere, 150 ml supă de oase, 15 g zahăr, 7 g sare.…
Ingrediente: 200 ml vin roşu, 40 g zahăr, 1 ou, 1/2 linguriţă amidon Se pun la foc vinul, zahărul şi oul şi se bat neîntrerupt până ce sosul dă în…
Ingrediente: 120 g zahăr, 200 ml apă, 200 ml frișcă sau lapte Se rumeneşte zahărul fără a se înnegri; se stinge cu apă, se fierbe câteva minute și se lasă…
Ingrediente: 250 grame frunze de leurdă, 100 grame sâmburi de nuci, 80 grame parmezan, 120 ml ulei de măsline, zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper Se spală frunzele de…
Ingrediente: 4 mere domneşti, 4 ouă, 4 linguri pesmet cernut, 2 linguri făină, coajă rasă de lămâie sau scorțișoară 50 g unt sau ulei Sosul: 500 ml vin alb, 1/2…
Ingrediente: 450 g măcriș, 50 g făină, 50 g unt, 100 g smântână, 25 g lămâie, 15 g zahăr, 8 g sare Măcrişul se curăță, se spală, se opăreşte, se…
Ingrediente: 500 g carne tocată mix de vită și porc, 150 g morcov, 300 g ceapă, 500 ml bulion, 50 ml ulei de măsline, apă, sare, piper, oregano Tot secretul…
Ingrediente: 400 g linguine, 750 g unt, 50 g făină, 1 ou, 600 ml lapte dulce, 100 g parmezan ras, sare, piper măcinat pătrunjel sau mărar verde. Se fierb pastele…
(pentru budinci reci) Ingrediente: 1/2 l lapte, 1 linguriţă amidon, 1 ou, 1/2 baton vanilie, 20 g zahăr Se desface amidonul cu puţin lapte rece, se adaugă oul, zahărul şi…