linguine, pasta, bechamel

Ingrediente:

  • 400 g linguine,
  • 750 g unt,
  • 50 g făină,
  • 1 ou,
  • 600 ml lapte dulce,
  • 100 g parmezan ras,
  • sare,
  • piper măcinat
  • pătrunjel sau mărar verde.

Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, se scurg într-o strecurătoare şi se amestecă cu o lingură de unt, ca să nu se lipească între ele.

Se căleşte făina în restul de unt, se stinge cu lapte fierbinte, se potriveşte gustul de sare şi piper, iar când sosul s-a legat, se ia vasul de pe foc şi se adaugă 50 g parmezan.

Se toarnă sosul peste paste, se amestecă, iar când se servesc, se presară deasupra parmezanul rămas şi verdeaţă tocată mărunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *