paine facuta in casaPaine de casa

Care dintre ele să fie mai avantajoasă, mai puțin pretențioasă, se face mai rapid sau mai ușor :

Lipia sau Pâinea?!

paine de casa
Pâine de casă

lipie la tigaie
Lipie

paine de casa buna
Paine de casa pe vatra

paine de casa cu soare
Paine de casa cu „dedicatii” 🙂

paine facuta in casa
Paine de casa

paine de casa cu ou
Paine de casa, cu ou, coapta la cuptor

paine de casa cu seminte
Paine de casa cu seminte

paine de casa bagheta
Ppaine de casa, bagheta

Lipie facuta acasa
Lipie facuta acasa

Este o diferență mare între ele dar totul depinde de gusturile fiecăruia, de timpul, de dotarea bucătăriei și de cheful sau bună-dispoziția pe care o mai are.

Și pâinea și lipia sunt făcute din același fel de aluat/cocă!

Diferența mare este că lipia se face pe tigaie iar pâinea se coace în cuptor.

Deci, dacă e să te gândești că te apuci să pregătești o lipie pentru că tu crezi că se face mai rapid , eu zic să te gândești mai bine și să-ți cântărești alternativa.

Depinde pentru câte persoane vrei să pregtești, în primul rând.

Scapi mai rapid doar dacă vrei să faci numai o lipie, maxim două, de exemplu. Pentru că nu mai aștepți după timpul de coacere al cuptorului care durează cu mult mai mult. Nu aștepți decât timpul necesar creșterii aluatului, apoi treci lipia rapid la tigaie și în câteva minute este și gata de mâncat.

Când este să te apuci de făcut pâine la cuptor , chiar dacă nu ai timp suficient la dispoziție, apucă-te să faci aluatul mai devreme chiar și cu o zi.

Pregătești aluatul, îl lași la crescut și apoi îl acoperi bine ca să nu intre aerul ca să-și formeze acea crustă neplăcută de deasupra și-l bagi la frigider până a doua zi sau chiar un pic și mai mult.

În felul ăsta poți s-o pregătești oricând, cu condițtia ca să și scoți aluatul din frigider cu cel puțin 1 oră înainte de a te apuca de treabă!

Altfel, îți va ieși o pâine necrescută, tare și cam neplăcută.

Și ăsta e un mare secret: cu cât stă mai mult la crescut , cu atât o să iasă o pâine și mai pufoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *