Dintre toate supele, cel mai rapid și ușor de făcut mi se pare a fi:
Supa de Pui cu Tăieței
Dar dacă speri să mai fie și ieftină, te cam înșeli. Tot secretul unei supe/ciorbă reușite constă în ingredientele pe care le bagi, legumele să fie din grădină și nu din supermarket, puiul să fie din ăla mai sportiv (adică tot de casă), care după ce că-și lasă inconfundabila aromă de sănătate mai aduce și culoarea aurului pe desupra farfuriei cu supă.
Ușor îmi pare pentru că după ce spumezi bine puiul care a dat în fiert, pur și simplu arunci toate legumele în același timp în oală, desigur.
Diferența e că, față de celelalte supe, atunci când e gata fiartă trebuiește neapărat strecurată.
Dintre toate legumele pe care le-ai folosit se oprește doar morcovul, care se taie apoi rondele subțiri – numai bune de dat culoare farfuriei.
Separat , se pune o oală cu apă la fiert special pentru tăieței – de casă, normal, nu?!
Eu, de obicei, nu pun tăiețeii cu supa în aceeași oală , la final. Tăiețeii cu oala lor și zeama cu rondelele de morcov în oala lor. Pentru că îmi place să dea bine și felul cum arată farfuria când o așezi pe masă. Așez mai întâi tăiețeii, apoi pun zeama cu morcovelul , ca apoi să arunc și un firicel de verdeață tăiată mărunțel.
Poftă bună!