(conține 42 g glucide)
Ingrediente:
- 200 g cartofi,
- 50 ml lapte,
- 5 g unt (sau margarină),
- 10 g smântână,
- 1/2 gălbenuș,
- 300 ml bulion de carne,
- verdeaţă,
- sare.
Cartofii se spală bine şi se pun la fiert cu coajă. Când sunt fierți se curăţă, se pasează transformându-se în piure şi se amestecă cu lapte şi unt (sau margarină).
Separat se pun la fiert 300 ml bulion de carne. Când clocoteşte i se adaugă piureul de cartofi, amestecând continuu. Se lasă să mai dea în câteva clocote şi se ia de pe foc.
Într-un alt vas se amestecă gălbenuşul cu puțină supă şi se adaugă după aceea în bulionul de carne. Pe deasupra se presară verdeața spălată şi tocată mărunt.
Se serveşte cu smântână.