lapte, milk, bird, pasare

Ingrediente:

  • 1/2 l lapte,
  • 3-4 ouă,
  • 140 g zahăr,
  • 1/2 ceaşcă nuci,
  • 1/2 baton vanilie,
  • 1 vârf de cuțit sare

Se opresc din zahăr 3 linguri. Restul de zahăr, vanilia și puțină sare, se fierb cu laptele încet, pe foc mic, ca să tragă bine aroma.

În acest timp se bat bine albuşurile, până ce se ţin de tel. Cu o lingură se aşază bulgăraşi de albuş peste laptele clocotind.

Se acoperă. După câteva minute se întorc, să dea un clocot şi pe cealaltă parte.

De îndată ce albușul nu mai este crud (câteva minute) se scot bulgăraşii cu lingura cu găuri şi se aşază pe o farfurie potrivită.

Laptele se ia de la foc şi se lasă să se răcească.

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul rămas şi se amestecă treptat câte puțin cu laptele răcorit.

Se pune compoziţia la foc în baie de apă, şi se bate neîntrerupt cu telul pentru a nu se tăia. Când s-a îngroşat ca o cremă, se ia de la foc şi se bate mai departe, până ce s-a răcit.

Se toarnă din această cremă într-un pahar sau cană iar deasupra se pune bulgărașul din albuș presărat cu nuci măcinate.

Se servește imediat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *