Coajă de portocale zaharată – lisă de portocale
Ingrediente: zahăr coji de portocale Coji groase de la portocale bine coapte se taie în felii şi se țin timp de câteva zile în apă rece schimbată zilnic, pentru a…
Ingrediente: zahăr coji de portocale Coji groase de la portocale bine coapte se taie în felii şi se țin timp de câteva zile în apă rece schimbată zilnic, pentru a…
Ingrediente: 125 g făină, 125 g zahăr pudră, 2 ouă mici, 125 g coji de portocală, 1 vârf de cuțit praf de copt Se cerne făina şi zahărul. Se freacă…
Ingrediente: Coji de eclere: 5 ouă, 100 g unt, 150 g făină, 125 ml lapte, 125 ml apă, sare Se pun la fiert apa, laptele, sarea și untul tăiat în…
Ingrediente: Blatul: 250 g biscuiți, 125 g unt Se pun biscuiții într-un mixer și se mărunțesc bine, se adaugă untul topit și se amestecă până se obține o compoziție omogenă,…
Ingrediente: 1 kg făină, 50 g drojdie, 7 gălbenușuri, 2 albușuri, 300 g zahăr, 250 g unt, 1 lingură rom, 1 linguriţă rasă sare, 1/2 l lapte (cât cuprinde făina)…
Ingrediente: 300 g făină, 200 g unt, 2 gălbenuşuri, 3 bucăţele de zahăr pisat, 1 pahar smântână, nutella, marmeladă, nuci pisate Se freacă untul până se face spumă. Se adaugă…
Ingrediente: 140 g unt, 140 g zahăr, 140 g ciocolată menaj sau 70 g cacao, 4 gălbenuşuri, 4 albuşuri, 1 linguriţă cu vârf de pesmet Crema: 200 g unt, 200…
(Cantitate pentru 1o clătite) Ingrediente: 250 g făină, 400 ml lapte, 2 ouă, 50 ml ulei, 20 g zahăr, 5 g zahăr vanilat, 3 g sare, 2-3 mere Se formează…
Ingrediente: (5 porții) 500 ml lapte 4 ouă 250 g zahăr 5 g zahăr vanilat Se caramelizează 100 g de zahăr, fără să se ardă. Forma se tapetează cu zahăr…
Ingrediente: 4 ouă foarte proaspete, 1 lingură făină, 6 linguri de lapte călduţ amestecat cu puțină apă, 1 vârf de cuțit praf de copt, 1 praf de sare, vanilie, gem…